Fragt kun 29 kr.
1-2 dages levering
90 dages fuld returret
Gratis ombytning

5 gode råd til at opnå glatte og bløde ben

Så snart sommeren er over os, og det er varmt nok til at hoppe i shorts og korte kjoler, er der mange der føler sig bedst tilpas hvis benene er fuldstændig glatte og sommerklar. Derfor kan det være du skal overveje om hårfjerning med voks er noget for dig?

Med hårfjerningsvoks opnår du et mere holdbart resultat end hvad du er vant til, hvis du plejer at fjerne hår ved barbering.

Måske tænker du umiddelbart at det er dyrt at få en voksbehandling i salon, og at det virker skræmmende at skulle rive hårene ud med rødderne på dig selv derhjemme.

Det er der delte meninger om. Vi har talt med Amanda Larsen, der er kosmetolog med speciale i hårfjerning og som har mange års erfaring indenfor lige netop dette felt. I vores dialog med Amanda delte hun sine tips og tricks til den professionelle voksbehandling derhjemme, og i dette blogindlæg kan du læse om alle hendes gode tips. Så hvis du overvejer at skifte barbering ud med voks eller bare er nysgerrig for hvordan du kan optimere dine voksbehandlinger, så bør du læse med her.


Startpakker

2 varer

pr. side
Sorter faldende

2 varer

pr. side
Sorter faldende


1. Tøv ikke

Mange tøver med at komme i gang med voksbehandlingen fordi de er bange for at hårene ikke er lange nok og dermed at voksen ikke kan få ordentlig fat.

Dette skal du ikke være bekymret for. Det er slet ikke nødvendigt at vente så længe, da voksen i dag er blevet så effektiv i takt med teknologiens udvikling. Det betyder at du har mulighed for at fjerne hår som er helt ned til 3-5 mm, hvilket svarer til nærmest ingenting.

Det er ikke mange år siden at man var nødsaget til at rende rundt med behårede ben og armhuler, men det slipper vi heldigvis for i dag, hvilket vi er meget taknemmelige for.


2. Forbered din hud og undgå forstyrrelser

Det er vigtigt du exfolierer huden på det område du ønsker at voksbehandle. En god idé er at gøre det 24 til 48 timer før voksbehandlingen, da du ellers risikerer irritation. Brug gerne en scrub til at slippe af med døde hudceller, hvilket vil hjælpe voksen til at klæbe sig bedre fast til hårene, så du undgår at nogle efterlades.

Har du allergi eller følsom hud kan du overveje at tage en ipren ca. en halv time forinden voksbehandlingen. Vigtigt at nævne er at du bør undgå at bruge is til at lamme din hud med, selvom det måske kan lyde som en god ide. Når huden begynder at fryse kan den trække sig sammen omkring hårsækkene hvilket gør det sværere at rive hårene ud.

Inden behandlingen anbefaler Amanda at du vasker behandlingsområdet med skånsom sæbe og vand, hvorefter du sørger for huden er helt tør inden du går til værks. Undgå at brug creme eller olie inden behandlingen, da det går ud over voksens virkning. Brug heller ikke toner eller desinficerende sprit, som vil få huden til at lukke porerne.

Nu er huden velforberedt, men hvad med omstændighederne? Ja, der er mange ting der spiller ind, også omstændighederne. Sørg først og fremmest for at sætte tid af til voksbehandlingen. Voksning er en process som tager tid og altså ikke noget du gør på bare 10 min (især ikke hvis du er nybegynder). Sæt en times tid af til en ordentlig behandling, så du undgår stress og travlhed. Er du nervøs, anspændt eller stresset, forøges smerten nemlig kraftigt i takt med nerverne er mere følsomme. Så glem alt om voksning lige op til eksamen eller jobsamtalen. Jo mere du slapper af, desto nemmere og mindre smertefuldt er det at rive hårene ud. Derfor har temperaturen i rummet også noget at sige. Sørg for du føler dig tilpas i et lunt rum.


3. Voks med den rette teknik

Så er det tid til selve påførelsen af voksen. Du smører det blot på og lader det hærde i 20-60 sekunder. Efterfølgende holdes huden stram med den ene hånd, og voksen rives af med den anden. Hiv altid voksen af mod hårenes retning og gerne langs huden i stedet for væk fra huden. Tag en dyb indånding og riv voksen af, i stedet for at tænke for meget over det, da det kun vil gøre det mere smertefuldt. For at nedtone smerten er det en god ide at holde hånden på det område, hvor du har fjernet hår.

Der findes steder på kroppen hvor det er lidt mere kompliceret at vokse. Fx er armhulen svær at vokse, da du helst skal bruge to hænder. Spørg derfor gerne en ven om hjælp til de områder hvor du ikke kan bruge begge hænder.


4. Behandl din hud skånsomt efter behandlingen

Det yderst vigtigt at din hud behandles med kærlighed efter voksningen. Vi plejer at anbefale olie og det er Amanda helt enig i. ”Olie har en utænkelig og fantastisk egenskab i at formindske både rødme samt irritation.” Desuden er et andet lille tip at olie også gør det betydeligt nemmere at fjerne overskydende voksrester.

Hvis du ikke ligger inde med olie så er et alletiders alternativ Aloe Vera cremen. Den fjerner desværre ikke voksrester på samme måde som olien, men du vil opleve at de forsvinder af sig selv. Undgå helst at tage det af med fingrene, der er intet fundament for at irritere huden mere end højest nødvendigt.

Det er hverken normalt at din hud bliver meget rød, øm eller bløder. Dette er resultatet af en forkert voksning, hvor huden måske ikke er holdt stram nok. Oftest er det bare at tage det roligt og lade det hele af sig selv.

Amanda anbefaler desuden at du undlader at solbade og gå i solarium efter behandlingen. Undgå ligeledes fugtige miljøer såsom spabade og swimmingpools da risikoen for en infektion er til stede.


5. Vedligehold dit resultat, så det holder længst muligt

Størstedelen har hørt om eller oplevet at have et indgroet hår efter hårfjerning. For at undgå disse, bør du blive ved med at exfoliere og samt bruge fugtighedscreme regelmæssigt for at undgå et lag af dødt hud.

Det er vigtigt at når først du er startet med at fjerne hår vha. voks, at du har en plan. Hår gror oftest ud igen på tre til seks uger, men hvis du voksede efter fem uger sidste gang, så skal du ikke vente syv uger med at gøre det igen. Din gode resultater opnås, hvis voksningen sker regelmæssigt med jævne mellemrum.

Du kan på et eller flere tidspunkter komme i en situation hvor du fristes til at tage en anden hårfjerningsmetode i brug, fx hvis du skal på en spontan ferie. Hvad gør du så? Lad være. De gode resultater opnås ved at holde sig til voks. Så aldrig voks dig i den ene uge og så barber dig den anden, for derefter at vokse igen. “De bedste resultater opnås når man er konsekvent” siger Amanda.


Kom i gang med det samme

Hvad venter du på? Find en Pearl Wax startpakke her og kom hurtigt i gang med at øve den rigtige teknik. Voks er en billig løsning, det er super nemt. Du kommer ikke til at fortryde det.

Pearl wax Rose startpakkePearl wax Lavendel Startpakke